Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Waarom mensen doen wat ze doen en hoe we dat een beetje kunnen bijsturen

Datum
donderdag 9 december 2021
Tijd
Bezoekadres
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
011

Meer en meer wordt van ons verwacht dat wij zelf actieve en weloverwogen financiële besluiten te nemen. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat we rationele beslissers zijn en zelf het beste in staat zijn de juiste keuzes te maken. Maar is dat wel zo?
In deze lezing staan we vanuit een psychologisch perspectief stil bij hoe mensen financiële keuzes maken. Zijn onze keuzes weloverwogen of juist intuïtief? Hoe beïnvloedt financiële stress onze financiële beslissingen? En wat zijn effectieve interventies die ‘gezond’ financieel gedrag kunnen bevorderen? Dit zijn een aantal vragen waarop u antwoord krijgt in deze lezing.

Spreker:
Prof.dr. Wilco van Dijk, Bijzonder Hoogleraar Psychologische Determinanten van Economisch Keuzegedrag en Directeur Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag, Universiteit Leiden

Lees meer en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.