Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur

Expositie: Paper art

Datum
maandag 31 januari 2022 - vrijdag 15 april 2022
Bezoekadres
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden

Collages vertellen een verhaal. Elke keer als je ze bekijkt, zie je weer iets nieuws.

In de expositie ‘Paper art’ bundelen Nicoline Fiere en Lisette Hogewoning hun krachten en laten zien dat schilderijen geen verf nodig hebben om van het doek te spatten. Beiden maken zij paper art schilderijen, maar dan allebei net even anders.

Over Nicolien Fiere

Nicolien Fiere uit Heinenoord creëert paper arts met eerder vertelde verhalen en afbeeldingen uit oude boeken en tijdschriften. Het liefst maakt zij portretten van vrouwen die kracht uitstralen. De paper arts worden opgebouwd uit verschillende lagen en verschillende soorten papier. Een metafoor voor het karakter van mensen, dat ook uit meerdere lagen bestaat. Met haar portretten hoop zij mensen te inspireren om op zoek te gaan naar een diepere laag; ze weer te laten ervaren dat wie verdieping zoekt, veel moois zal ontdekken.

Lees meer>>

Over Lisette Hogewoning

Lisette Hogewoning uit Sassenheim maakt collages, opgebouwd uit beeldmateriaal en teksten, die allen iets met het onderwerp te maken hebben. Het doel is niet direct een portret met 100% gelijkenis, maar juist de essentie van de geportretteerde in beeld te brengen. Haar schilderijen vertellen een verhaal.

Lees meer>>

Website Kunstcommissie FSW

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.