Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

AI & Humanities, Hassle, Hype of Help?

Datum
donderdag 7 april 2022
Tijd
Bezoekadres
Het Kijkhuis
Vrouwenkerksteeg 10
Leiden

De ontwikkelingen op het gebied van Kunstmatige Intelligentie zijn de afgelopen jaren explosief toegenomen. Nu al beïnvloedt Kunstmatige Intelligentie ons dagelijks leven: in (data) veiligheid, in welk nieuws we lezen of wat we online kopen. In de toekomst zal die invloed op de manier waarop we leven, naar onszelf kijken en onderzoek doen alleen maar verder toenemen. 

De Faculteit Geesteswetenschappen organiseert samen met LURIS het evenement ‘AI & Humanities – Hassle, Hype or Help?’. Tijdens deze bijeenkomst zullen onderzoekers en kunstenaars die met Kunstmatige Intelligentie werken of daar kritisch op reflecteren in gesprek gaan over wat de geesteswetenschappen kunnen betekenen voor de ontwikkeling van Kunstmatige Intelligentie en, andersom, wat Kunstmatige Intelligentie kan betekenen voor geesteswetenschappelijk onderzoek. Afsluitend zal de film ‘Ich bin dein Mensch’ worden vertoond. 

Voor wie: Eenieder die geïnteresseerd is in de mogelijkheden van Kunstmatige Intelligentie voor de geesteswetenschappen. 
Kosten: Gratis
Geïnteresseerd? De registratielink komt binnenkort online. 

Meld je aan voor dit evenement

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.