Universiteit Leiden

nl en

Interactieve activiteiten

Een oor zonder gehoor

Datum
donderdag 3 maart 2022
Tijd
Bezoekadres
CORPUS 'reis door de mens'
Willem Einthovenstraat 1
2342 BH Oegstgeest

Audiologen Jan de Laat en Margriet van Gendt van het LUMC vertellen over (h)oren, gehoorbescherming en oplossingen voor doofheid. Daarnaast kun je ook allemaal gehoor testjes doen!

Vandaag is de ‘Dag van het Oor’. Op deze dag gaat het over jouw oren: hoe bescherm je ze tegen harde geluiden, wat gebeurt er bij gehoorschade en wat zijn er voor medische oplossingen? Kom naar CORPUS en leer alles over jouw oren! Deze dag valt samen met ‘World Hearing Day’, waarop de World Health Organization wereldwijd aandacht vraagt voor het gehoor.

Van 13:00 – 16:00 uur vertellen verschillende experts in de entreehal alles over gehoor en óók over het bionisch oor: een kunstoor waarmee je écht kunt horen. Er komt een professionele danser met een bionisch oor om te vertellen hoe dat klinkt en natuurlijk ook om te dansen.

Er is veel te doen!

Doe een hoortest, meet geluid en lawaai. Doe je doktersjas aan en plaats zelf buisjes. Je kunt ook meedoen met de silent disco!

Wie kun je nog meer verwachten?

Jan de Laat en Margriet van Gendt, audiologen (natuurkundigen) in het LUMC. Wetenschappers zoals Chris Stronks en Nienke Langerak, die onderzoek doen naar bionisch horen. En Kim Koetsier en Olaf Neve, artsen uit het LUMC die klaar staan om al jouw vragen over het oor te beantwoorden. Tot slot verstrekt VeiligheidNL informatie als kenniscentrum letselpreventie. Je kunt de wetenschappers ook ontmoeten zonder de ‘reis door de mens’ te maken.

Foto van het binnenoor: Jennifer Kincaid, Biomed Illustrated

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.