Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Keerpunt 1971, college 2

Datum
donderdag 3 februari 2022
Tijd
Bezoekadres
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

In dit hoorcollege zullen we uitgebreid ingaan op de economische en niet-economische gevolgen van het besluit van de Amerikaanse president Richard Nixon in 1971, om de Amerikaanse dollar los te koppelen van goud. We zullen zien dat dat besluit verregaande gevolgen heeft gehad tot op de dag van vandaag en ons helpt vele economische, maatschappelijke en (geo)politieke ontwikkelingen te begrijpen en te duiden. Daarbij valt onder meer te denken aan toegenomen ongelijkheid, populisme, politieke versplintering en tanend vertrouwen in kapitalisme en democratie.

Lees meer en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.