Leiden Legal Technologies Program

Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Leiden Legal Technologies Program is een multidisciplinaire opleiding en is een samenwerking van het Leiden Centre of Data Science (LCDS) en het Centre for Professional Learning (CPL).

Waarom een opleiding in Legal Technologies?

Technologische ontwikkelingen en verregaande digitalisering van de maatschappij leiden tot disruptie, ook binnen het juridische domein. Legal big data is vandaag de dag een realiteit waar de jurist van de toekomst niet omheen kan. Het meest acute punt in de huidige disruptieve ontwikkelingen is dat bovengemiddeld geschoolde ambtenaren, rechters, advocaten en bedrijfsjuristen in harmonie moeten blijven opereren met  deze ontwikkelingen willen ze relevant blijven.

Legal fact-finding (eDiscovery), het afhandelen van informatieverzoeken (wet openbaarheid bestuur, maar ook verzoeken van toezichthouders en AVG gerelateerde verzoeken), arbitrage, bewijsbeslag, smart contracts zijn maar een paar deelgebieden waar technologie onmisbaar is geworden. Juristen willen beslissingen nemen op basis van feiten en niet op basis van vage vermoedens of veronderstellingen: zonder de inzet van technologie is dat niet langer mogelijk.

Meer informatie over het Leiden Legal Technologies Program