Universiteit Leiden

nl en

Demonstratie

IJskou te koop!

Datum
vrijdag 8 april 2022
Tijd
Toelichting
Gedurende de weekmarkt, daarna een avondshow om half 8
Bezoekadres
Weekmarkt Merenwijk, winkelcentrum de Kopermolen

Op de markt in de Merenwijk staat vandaag een wel heel bijzondere kraam

Komt dat zien! Komt dat zien! De koudste kunstjes en de vreemdste fenomenen! Supergeleiding is een raar verschijnsel dat alleen voorkomt als het superkoud is. Daarom staat de Universiteit Leiden vandaag met een groot vat vloeibaar stikstof op de weekmarkt in de Merenwijk. Zo kan je persoonlijk ervaren wat supergeleiding is.

Heb je daarna nog steeds niet genoeg van ons ijskoude spektakel? ’s Avonds vindt er in de oude HEMA in winkelcentrum de Kopermolen een ware show plaats met vloeibaar stikstof. Gratis toegankelijk voor jong en oud. We zien jullie daar om 19:30!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.