Universiteit Leiden

nl en

Festival

Maori Dag

Datum
zaterdag 30 april 2022
Tijd
Bezoekadres
Oude Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311 GW Leiden

Op zaterdag 30 april 2022 viert Leiden de Maori-bevolking en cultuur! Als onderdeel van deze viering biedt de Oude Sterrewacht in samenwerking met Museum Volkenkunde een aantal spannende activiteiten aan! Tussen 12:00 - 16:00 uur kun je over de Leidse Singel varen, van Volkenkunde naar de Sterrewacht, in een waka onder begeleiding van de roeivereniging Njord, die zijn opgeleid door Maori roeiers. Dit is een bijzondere activiteit, omdat de waka een belangrijke plek inneemt in de Maori cultuur.

Bij aankomst kun je kiezen om de Hortus Botanicus in te gaan. Hier kun je de Oude Sterrewacht bezoeken tijdens een van onze exclusieve walk-in tours. Tijdens deze rondleiding wordt je meegenomen naar een van onze historische telescopen en rondgeleid door onze huidige kunst-wetenschappelijke tentoonstelling, Onder Onze Hemel.

Schilder je mee? Buiten leer je over sterrenbeelden en ontdek je hoe sterrenkunde en cultuur met elkaar verweven zijn. Laat je inspireren door de kunstwerken van Aboriginal Australische en Zuid-Afrikaanse kunstenaars in onze huidige kunst-wetenschapstentoonstelling, en voeg je eigen sterrenbeeld toe aan ons gezamenlijke schilderij. Hier ontmoet je ook een echte kunstenaar die meeschildert!

Belangrijke informatie

Vaar mee op de waka:
Waar: Volkenkunde Museum dok
Tijd: 12:00-16:00. De waka vaart wanneer deze vol is.
Prijs: GRATIS
Klik hier voor meer details van Museum Volkenkunde.

Sterrenbeelden schilderen
Waar: Bezoekerscentrum Oud Observatorium
Tijd: 12:00-16:00
Prijs: Hortus toegangskaart

Exclusieve rondleidingen:
Waar:  Bezoekerscentrum Oude Sterrewacht Leiden
Tijd:
11:30 - 12:30 (inloop vanaf 11:15)
13:00 - 14:00 (inloop vanaf 12:45)
14:30 - 15:30 (inloop vanaf 14:15)
16:00 - 17:00 (inloop vanaf 15:45)
Prijs: toegangskaartje Hortus + kaartje rondleiding
Klik hier voor meer details van de Oude Sterrewacht.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.