Universiteit Leiden

nl en

Festival | Ruimtereis

Retourtje Oerknal

Datum
vrijdag 29 april 2022
Tijd
Bezoekadres
Dorpscentrum Oegstgeest
Lijtweg 9
Oegstgeest

Naar de sterren, en daar voorbij! Op 29 april neemt het Mobiel Planetarium je mee op een reis door ruimte en tijd. Kom langs bij dorpscentrum Oegstgeest tussen 10.00 en 17.00 en laat het heelal voor je opengaan.

Wist je dat wanneer je naar de sterren kijkt, je eigenlijk terug in de tijd kijkt? Doordat sterren zo ver weg staan duurt het soms miljarden jaren voordat hun licht jouw ogen bereikt. Sommige van de sterren die we nu zien, zijn daardoor eigenlijk allang verdwenen.

Sterrenkundigen doen hier hun voordeel mee. Door ver genoeg weg te kijken hopen ze zo ver terug in de tijd te loeren dat ze erachter komen wat de oerknal was. Waar komt alles vandaan? En wat voor sporen heeft de oerknal achter gelaten in ons heelal?

Op 29 april zetten we het NOVA Mobiel Planetarium op in Dorpscentrum Oegstgeest. In deze koepel kunnen we je precies laten zien hoe het heelal eruitziet en reizen we naar het verleden om zo dicht mogelijk bij de oerknal te komen. Alle voorstellingen zijn live en interactief dus waar wil je zelf naartoe gaan?

Tussen 10:00 en 17:00 begint ieder heel uur een show van 45-50 min. Er is plaats voor 30 mensen per show. Gewoon binnenlopen is mogelijk, maar een plaatsje reserveren via het reserveringsformulier verzekert je van een plek. Kom langs voor de reis van je leven!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.