Universiteit Leiden

nl en

Festival | European City of Science Leiden 2022

Dag van de empathie - Ervaringsroute empathie in de laatste levensfase

Datum
dinsdag 3 mei 2022
Tijd
Bezoekadres
Dorpscentrum
Oegstgeest

De kracht van een empathische gesprekspartner

Ieder mens denkt te weten wat een ander nodig heeft en de meesten van ons vinden zichzelf heel empathisch, maar is dat ook echt zo? Wat als je geconfronteerd wordt met iemand die je goed kent, of, minder goed kent, die in een moeilijke periode – zoals de laatste levensfase - van zijn of haar leven zich bevind? Neem je dan altijd de tijd om op die persoon af te stappen? Heb je een goede openingszin, en luister je dan ook echt, of vertel je vooral ook je eigen verhaal? Hoe verplaats je je in die ander?  

Dinsdag 3 mei 2022 organiseren Liesbeth van Vliet, Hinke Hoffstadt, Yvette van der Linden en Jenny van der Steen de Dag van de empathie voor European City of Science Leiden 2022.

Kom langs in het dorpscentrum van Oegstgeest 13:00-17:00 uur

Wil jij meer kennis opdoen over empathie? Wil jij leren hoe je het gesprek aan kunt gaan met iemand die empathie kan gebruiken (zoals die ernstig zieke buurman)? Ga aan de slag met empathie en kunst tijdens een ervaringsroute ‘Empathie in de laatste levensfase’.

3 mei: Dag van de empathie - European City of Science Leiden 2022
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.