Universiteit Leiden

nl en

Workshop

Een gereedschapskist voor digitale vaardigheden

Datum
woensdag 11 mei 2022
Tijd
Bezoekadres
Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)
Oosterdokskade 143
1011DL Amsterdam

Digitale vaardigheden ontwikkelen: hoe doe je dat? Welke tools heb je nodig en wanneer gebruik je die? Van dagelijkse databewerking en het maken van mooie figuren voor rapporten tot het goed kunnen communiceren met onderzoekers en hen ondersteunen. Het zijn allemaal voorbeelden waar digitale vaardigheden van pas komen. In de workshop gaan we samen ontdekken hoe verschillende tools zoals spreadsheetprogramma’s, OpenRefine, R en RMarkdown je in je werk kunnen ondersteunen en wanneer je het beste welke tool kan gebruiken. Om optimaal gebruik te kunnen maken van digitale tools zijn er basale digitale vaardigheden nodig. We kijken samen naar de lessen van de “Carpentries” als een voorbeeld van een leeromgeving waar je ook zelf mee aan de slag kan. Het doel van de workshop is om ervaringen uit te wisselen en nieuwe vaardigheden op te doen om met een goede basis verder zelf te kunnen leren.

De workshop word gegeven door Kristina Hettne tijdens de 2022 VOGIN-IP Lezing.

Meer informatie over de VOGIN-IP Lezing en aanmelden leest up op deze webpagina

Aanmelden voor de workshop kan via dit formulier

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.