Universiteit Leiden

nl en

NLP meets Law

Datum
woensdag 11 mei 2022
Tijd
Bezoekadres
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
B0.17

NLP meets Law is een evenement voor juridische onderzoekers met interesse in het gebruik van vernieuwende onderzoeksmethoden. Natuurlijke taalverwerking (NLP) heeft grote potentie voor het analyseren van juridische teksten.

De komende drie jaar zal WetSuite een digitale onderzoeksinfrastructuur opzetten die erop gericht is NLP-technieken toegankelijk te maken voor onderzoekers die werken met juridische documenten, ook als zij niet over programmeervaardigheden beschikken.

In het eerste uur van deze bijeenkomst zal het WetSuite-team presentaties verzorgen over de mogelijkheden van NLP en de aansluiting met juridisch onderzoek. Daarnaast zijn wij, met het oog op het ontwikkelen van een zo nuttig mogelijke infrastructuur, erg benieuwd waar de wetenschap behoefte heeft. Wij richten het tweede uur van de bijeenkomst dan ook graag op mogelijke toepassingen die u aandraagt of vragen die u heeft. Dergelijke input kunt u, liefst uiterlijk een week voor de bijeenkomst, mailen naar wetsuite@law.leidenuniv.nl.

Mocht u verhinderd zijn op 11 mei, maar wel graag deel willen uitmaken van de aan WetSuite gerelateerde onderzoeksgemeenschap rond NLP & Recht, dan kunt u zich ook alleen aanmelden voor onze e-maillijst.

Voor de bijeenkomst en/of de e-maillijst kunt u zich aanmelden via dit formulier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.