Universiteit Leiden

nl en

Panel discussion

Panelgesprek over de uitvoering van de agenda 'Vrouwen, vrede en veiligheid' en de relevantie daarvan voor nationale minderheden

Datum
woensdag 18 mei 2022
Tijd
Bezoekadres
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
3.46

Op 18 mei 2022 organiseren de OVSE Hoge Commissaris voor nationale minderheden, Kairat Abdrakhmanov, en de Oostenrijkse ambassadeur in Nederland, Astrid Harz, een paneldiscussie gebaseerd op de colleges Foreign Policy and Diplomacy die door Professor Bert Koenders gegeven worden aan de Universiteit Leiden.

Betrokkenheid van jongeren en gendermainstreaming zijn belangrijke prioriteiten voor zowel Ambasssadeur Harz als Hoge Commissaris Abdrakhmanov. Beide sprekers zijn het erover eens dat gender een centrale plek inneemt binnen de internationale vrede en veiligheid. Daarom vinden zij het belangrijk om zoveel mogelijk in contact te treden met jongeren en dit onderwerp bij een breder publiek onder de aandacht te brengen.

Het doel van de bijeenkomst op 18 mei is om met studenten van de Universiteit Leiden te discussiëren over het onderwerp van internationale veiligheid en in het bijzonder de implementatie van Resolutie 1325 van de VN-veiligheidsraad over Vrouwen, Vrede en Veiligheid.
Ambassadeur Harz en Hoge Commissaris Abdrakhmanov zullen uitgebreid stilstaan bij belang van het op gelijkwaardig niveau betrekken van vrouwen en jongeren bij het in stand houden en verstevigen van vrede en veiligheid en zullen vanuit dit perspectief aandacht besteden aan een aantal best-practices.

Tijdens de interactieve discussie worden studenten aangemoedigd om hun mening te geven over de huidige uitdagingen aangaande internationale veiligheid en mogelijke oplossingen aan te dragen om deze aan te pakken.

Dit evenement is in het Engels. Meer informatie vind je op de Engelstalige website

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.