Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Het zwarte gat in het hart van onze Melkweg

Datum
zaterdag 14 mei 2022
Tijd
Toelichting
Inloop vanaf 15:30
Bezoekadres
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Zaal
Groot Auditorium

Deze donderdag publiceerde de Event Horizon Telescope (EHT) de allereerste foto van het zwarte gat in het midden van onze Melkweg, Sagittarius A* genaamd. Een foto die alleen genomen kon worden met een mondiaal netwerk van telescopen. Hoe kwam deze foto precies tot stand? En wat betekent die voor de wetenschap? 

Directeur van het EHT en Leids hoogleraar, Huib Jan van Langevelde, geeft op zaterdag 14 mei 2022 een publiekslezing over de onthulde resultaten. Deze openbare lezing vindt plaats om 16.00 uur in het Groot Auditorium van het Academiegebouw. Dit evenement is gratis, met Nederlands als voertaal. We willen bezoekers vragen om zich aan te melden via deze link.

Aanmeldingen zullen aan de deur worden gecontroleerd. Er is een maximumaantal plekken, dus bezoekers dienen de organisatie te informeren als ze een reservering hebben, maar niet meer aanwezig kunnen zijn. Bezoekers moeten maximaal 5 minuten voor het evenement aanwezig zijn. Daarna worden niet gevulde plaatsen opengesteld voor ander publiek.

Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.