Universiteit Leiden

nl en

Lezing

eLaw Open Minded #3 'Impunity and disruptive cybercrime: what role for IT infrastructure companies?'

Datum
vrijdag 10 juni 2022
Tijd
Bezoekadres
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
C0.22

Tijdens de 3e Open Minded-sessie van dit academiejaar presenteert Marc van der Ham, buitenpromovendus bij eLaw aan de Universiteit Leiden en senior juridisch adviseur bij het Landelijk Parket, zijn onderzoek ‘Straffeloosheid en ontwrichtende cybercrime: welke rol voor IT-infrastructuur bedrijven?’

Hoewel cybercriminaliteit hoogtij viert, is de vervolging van cybercriminelen nog steeds beperkt. Terwijl overheden die criminelen een veilige haven bieden hiervoor een vaak aangehaalde reden is, wordt het gebrek aan toegang tot de digitale plaats delict en digitaal bewijs onderschat. In deze sessie wordt ingezoomd op de bedrijven met een cruciale rol in de internetinfrastructuur en hoe zij kunnen bijdragen aan de opsporing en vervolging van ontwrichtende cybercrime.

Open Minded is een lezingenreeks georganiseerd door eLaw (het Centrum voor Recht en Digitale Technologie), waarin professionals die werkzaam zijn op het gebied van recht en digitale technologieën worden uitgenodigd om hun onderzoek, perspectieven of lopende werkzaamheden te presenteren. 

Iedereen is van harte welkom. Stuur een e-mail naar n.d.vosters@law.leidenuniv.nl als u van plan bent online of fysiek aanwezig te zijn, zodat we ervoor kunnen zorgen dat we voldoende ruimte hebben. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.