Universiteit Leiden

nl en

Leiden2022

Geven doet leven

Datum
dinsdag 14 juni 2022
Bezoekadres
LUMC- Ziekenhuisgebouw (gebouw 1)
Albinusdreef 2
Leiden
Zaal
collegezaal 1, K1 (volg route 558)

Duik in de wereld van orgaandonaties en -transplantaties.

Op deze avond nemen we je mee in de wereld van orgaandonatie en -transplantatie. In 2020 is de Donorwet veranderd. Welke consequenties heeft dit gehad voor het aantal donoren en wat houdt deze wet eigenlijk in?

En wat als je aan de andere kant staat? Hoe is het om te wachten op een donororgaan? Wat doet dat wachten met je en hoe gaat het na de transplantatie?

Daarnaast laat dr. Dorottya de Vries je zien hoe een dag uit haar leven eruit ziet. Zij is uitname- en transplantatiechirurg in het LUMC en bekend van het programma TOP dokters.

Na afloop is er gelegenheid om een gesprek aan te gaan met de sprekers en al je vragen te stellen.

De activiteit is gratis en Nederlandstalig. Deze avond wordt georganiseerd door specialisten en orgaandonatie coördinatoren van het LUMC Transplantatie Centrum. Meer info over het tijdstip, de locatie en hoe je je kunt inschrijven komt zo snel mogelijk op de website. 

Who knows

Dr. Dorottya de Vries

Dorottya de Vries is transplantatiechirurg in het LUMC. Ze is gespecialiseerd in nier-, alvlees- en levertransplantaties. Naast haar werk in de zorg houdt Dorottya zich bezig met onderwijsvernieuwing.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.