Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Global Transformations and Governance Challenges (GTGC) Conferentie 2022

Datum
woensdag 8 juni 2022 - vrijdag 10 juni 2022
Bezoekadres
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Dit is een Engelstalig evenement.

Om uitgebreid aandacht te besteden aan de overdaad van lopende innovatieve, interdisciplinaire en faculteit-overschrijdende onderzoeksprojecten van de Universiteit Leiden en haar partneruniversiteiten organiseert Global Transformations and Governance Challenges (GTGC) van 8-10 juni 2022 haar eerste internationale conferentie in Den Haag.

Global Transformations and Governance Challenges (GTGC)

Hoe wordt er in de huidige maatschappij op bestuurlijk vlak omgegaan met belangrijke veranderingen op wereldschaal? Hoe kan er beter ingespeeld worden op globale zaken zoals geopolitieke wijzigingen, ecologische veranderingen, technologische innovaties en pandemieën? Deze vragen staan aan de basis van het Global Transormations and Governance Challenges (GTGC) programma dat in 2020 door de Universiteit Leiden gelanceerd werd.

Conferentie 8 - 10 juni

Het programma bevat onder andere een ronde tafelgesprek op hoog niveau inzake het International Criminal Court (die geopend zal worden door de President van het ICC). Onderwerpen die aan bod komen zijn: vrouwen, vrede en veiligheidsprogramma’s; het financieren van programma’s voor klimaatverandering; grenstechnologieën en migratie, het reguleren van algoritmes en crypto currencies in een globale digitale samenleven, het herevalueren van mensenrechten in een wereldwijde ecologische crisis, grassroots solidariteit in de wereldwijde corona pandemie, het afkalven van de legitimiteit van veiligheidsinstellingen en de binding die burgers hebben met global governance.

Tijdens verschillende borrels en lunches zal er voldoende gelegenheid zijn om te netwerken. De conferentie vind (fysiek) plaats op Campus Den Haag van de Universiteit Leiden.

Voor wie?

We nodigen collega’s uit academische kringen en de praktijk in Leiden/Den Haag en verder weg uit om gedurende twee dagen samen met ons te onderzoeken hoe de samenleving en politiek (beter kunnen) omgaan met de dringende globale problemen van onze tijd. Ter aanvulling op de panels die ingaan op de bovengenoemde onderwerpen, zullen er tijdens de conferentie een algemene netwerkbijeenkomst en drie speciale ronde tafelgesprekken georganiseerd worden. Het onderwerp van de eerste ronde tafel is het functioneren van het International Criminal Court gedurende haar twintig jarige bestaan en zal geopend worden door de president van het ICC. De tweede ronde tafel zal gaan over ecologie en de derde over internet governance.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de conferentie via deze link. Deelname is gratis.

Vragen

Voor vragen over de conferentie, kun je contact opnemen via: gtgc-conferentie@leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.