Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Practicing informed consent; dilemmas and experiences in social science research

Datum
dinsdag 7 juni 2022
Tijd
Bezoekadres
Pieter de la Court
Wassenaarseweg 52
2333 AK Leiden
Zaal
S.B11 (plenary session)

Hoe kunnen wij, als onderzoekers, vaststellen of wij informed consent hebben van onze deelnemers/respondenten aan het onderzoek? Het antwoord is vaak niet zo eenduidig. Onderzoeksethiek, waarvan informed consent een belangrijk onderdeel is, vereist dat onderzoekers rekening houden met de specifieke sociale en politieke context waarin zij onderzoek verrichten. Het vereist dat onderzoekers nadenken over de relatie waarbinnen gegevens worden verzameld/geproduceerd. Beslissingen met betrekking tot informed consent weerspiegelen een breed scala aan epistemologieën, onderzoeksmethoden en manieren van vastleggen/notuleren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.