Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

Opening tentoonstelling 'Crafting Cultures'

Datum
donderdag 7 juli 2022
Tijd
Bezoekadres
BplusC bibliotheek
Nieuwstraat 4
2312 KB Leiden

Op donderdag 7 juli wordt de zeer kleurrijke LeidenGlobal fototentoonstelling “Crafting Cultures” feestelijk geopend bij BplusC Bibliotheek Nieuwstraat.  De tentoonstelling bestaat uit foto’s waarin onderzoekers hun visie op het onderwerp ‘vakmanschap’ visualiseren. 

Programma (gratis)

17:15 - Inloop

17:30 - Opening:
• Welkomstwoord door BpluC directeur Willem van den Broek
• ‘Women’s Gold’: Fotograaf en antropoloog Eza Doortmont* vertelt over haar werk, en vertoont stukjes van haar film ‘Women’s Gold’ waaruit haar foto in de tentoonstelling afkomstig is

18:00 - Officieel Openingsmoment

*Eza Doortmont werkt als documentaire filmmaker, visueel verhalenverteller en analoog fotograaf. Haar verhalen gaan vaak over dingen die zullen verdwijnen. Kleine portret-achtige verhalen, gebaseerd op veel proces, intieme relaties en observatie. Het belangrijkste in haar film- en foto-projecten vind ze dat de echtheid en eerlijkheid van het leven te voelen is. Maar ook dat we ons er allemaal in kunnen herkennen!

Haar documentaire film ‘Women’s Gold’ gaat over Ghanese vrouwen die voor henzelf een betere wereld creëren door coöperatief Shea boter te produceren, maar die zich ook ontzettend erg bewust zijn van de bedreigingen van hun positie. De film is vertoond op verschillende filmfestivals wereldwijd en was winnaar van de 14.ETNOFILM, Croatia in 2019 en voor Best indigenous African short film op het Quetzalcoatl Indigenous International Film Festival in Mexico, in 2019

Over het thema 'Crafting Cultures'

Vakmanschap en innovatie gaan al eeuwenlang hand-in-hand. Dat geldt ook voor het heden. Dit is geen nostalgische terugkeer naar een geïdealiseerd verleden, maar een zoektocht naar een duurzamere samenleving. In de wetenschap en innovatieonderzoek kan vakmanschap een centrale rol spelen. Deze relationele rol zien we terug in de foto's uit de tentoonstelling 'Crafting Cultures'.

Deze tentoonstelling toont foto’s van onderzoekers – gelieerd aan LeidenGlobal partners – die betrekking hebben op het thema vakmanschap en innovatie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.