Universiteit Leiden

nl en

Debat

Gastcollege over digitalisering door staatssecretaris Van Huffelen

Datum
maandag 12 september 2022
Tijd
Bezoekadres
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
Spaanse Trappen

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Digitalisering geeft een gastcollege over de ambities van het kabinet op het gebied van digitalisering. Na het gastcollege wordt de ochtend wordt afgesloten met een Q&A-sessie met ruimte voor vragen uit de zaal. Prof. dr. Bram Klieving, hoogleraar Digitalization and Public Policy, zal optreden als gespreksleider. 

Het gastcollege vindt plaats op maandag 12 september van 11.15 uur tot 12.15 uur (inloop vanaf 11.00 uur). Het gastcollege is een initiatief van de Faculteit Governance and Global Affairs (FGGA) van de Universiteit Leiden, Stichtig Digitaal Burgerschap Nederland (DBN) en Dutch Digital Agencies (DDA). 

Voorafgaand aan het college krijgt Van Huffelen uit handen van Stichting Digitaal Burgerschap Nederland-voorzitter Mark Landman de Sociale Digitale Standaard overhandigd.

Digitale communicatie is nauw verweven met leven, werken en welzijn van alle mensen. De Sociale Digitale Standaard (SDS), waaraan DBN de afgelopen jaren intensief heeft gewerkt, wil bijdragen aan een steeds betere digitale dienstverlening en communicatie tussen burgers en (semi-)overheden. Hiertoe biedt de SDS-aanbevelingen voor de overheden en de digitale sector vanuit zes concrete kernbegrippen. De Standaard beoogt het lanceren van een digitaal platform als inspiratiebron.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.