Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Kwetsbaarheid versus Maakbaarheid

Datum
maandag 12 september 2022
Tijd
Bezoekadres
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
019

Existentiële crises hebben ons met de neus op feiten gedrukt. Onze wereld is minder maakbaar dan we denken. Onzekerheid over een bestaan van plezier, groei en welvaart begint te knagen. Het dringt tot ons door dat we kwetsbare mensen zijn die zomaar door een niet te helen ramp getroffen kunnen worden. Kunnen we met data, AI en technologie alles weer rond maken? Of is technologie ook kwetsbaar of zelfs hulpeloos? En zit daar zelfs de oplossing?

Deze lezing vindt plaats tijdens de Art & Science Week van het Leiden European City of Science programma.

Lees meer en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.