Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Research Seminar

A Paragenealogy of Computational Rationality

  • Rodrigo Ochigame
Datum
donderdag 8 september 2022
Tijd
Bezoekadres
Pieter de la Court

Wat betekent het om "rationeel" te zijn? Sinds de Koude Oorlog wordt het begrip rationaliteit steeds meer geassocieerd met bepaalde formele modellen van logica en computatie. In het tijdperk van alomtegenwoordige digitale computers en kunstmatige intelligentie hebben dergelijke modellen de staatsbureaucratieën, financiële markten en media-infrastructuren opnieuw vormgegeven.

Deze lezing biedt een kritisch onderzoek naar computationele rationaliteit, waarbij de veronderstelde universaliteit van de formele modellen die haar zijn gaan definiëren ter discussie wordt gesteld. 

Meer informatie op de Engelstalige eventpagina.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.