Universiteit Leiden

nl en

Theater-netwerkevenement

Lustrumviering Meeting Point: 1 + 1 = 3: de universiteit en vluchtelingstudenten leren van elkaar

Datum
dinsdag 4 oktober 2022
Tijd
Toelichting
16:30 Inloop | 17:30 Voorstelling | 19:00 Drankje en hapje
Bezoekadres
Korzo
Prinsestraat 42
2513 CE Den Haag

De mensen die je ontmoet in een nieuw land beïnvloeden je toekomst.

In 2022 vieren we het vijfjarig bestaan van het Meeting Point, de ontmoetingsplek voor studenten die recent naar Nederland zijn gekomen en hulp kunnen gebruiken bij het vinden van hun weg binnen de universiteit.

Door oorlogen wereldwijd zijn veel mensen op de vlucht. In het kader van het lustrum van Meeting Point willen we tijdens een universiteitsbreed evenement met elkaar stil staan bij twee vragen: wat kan onze universiteit betekenen voor vluchtelingstudenten en vluchtelingmedewerkers, en wat kan de academische gemeenschap van hén leren?  

Om antwoorden op deze vragen te vinden, hebben we stichting New Dutch Connections uitgenodigd. Zij zullen hun voorstelling Future Citizens spelen in het Korzo theater in Den Haag. Met deze bijzondere voorstelling willen we, samen met jou, vijf jaar Meeting Point Leiden vieren. 

De voorstelling is voor iedereen gratis toegankelijk, gelieve je wel aan te melden!

Aanmelden

Future Citizens is een theater-netwerkevenement met live muziek waarin je nieuwe Nederlanders, hun talenten en dromen ontmoet. Bij Future Citizens wordt een inspirerend verhaal verteld over een vluchteling met een succesvolle carrière, die zijn plek in Nederland gevonden heeft. Ook stelt regisseur, acteur en theatermaker Bright O. Richards (bekend van The Bright Side of Life) je voor aan nieuwe Nederlanders vol ambities en dromen die al aan de Universiteit Leiden studeren of werken, of dat graag zouden willen. 

Wil jij het inspirerende verhaal van (toekomstige) vluchtelingstudenten en -medewerkers horen en hen helpen hun draai te vinden binnen onze universiteit? Kom met ons verbinden!

Dit evenement wordt mogelijk gemaakt door: Meeting Point Universiteit Leiden, Student Support Services, Studium Generale, het expertisebureau Diversiteit & Inclusie, de faculteit Governance & Global Affairs en IncLUsion.

Theatermaker en regisseur Bright Richards tijdens Future Citizens (try outs 2021) - foto door @rk_pho
Theatermaker en regisseur Bright Richards tijdens Future Citizens (try outs 2021) - foto door @rk_pho
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.