Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Information Diffusion Analysis in Online Social Networks based on Deep Representation Learning

  • X. Chen
Datum
dinsdag 25 oktober 2022
Tijd
Bezoekadres
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Met de opkomst van online sociale netwerken (OSNs) is de manier waarop mensen informatie delen veranderd, wat sneller en breder wordt dan traditionele media. Be- grijpen hoe informatie (zowel goede als schadelijke) zich via OSNs verspreidt, en welke elementen het succes van informatieverspreiding stimuleren, heeft belangrijke implicaties voor een breed scala aan toepassingen in de echte wereld. In dit proef- schrift doen we onderzoek om de diffusie van informatie in OSNs te leren kennen door gebruik te maken van Deep Representation Learning. Concreet willen we twee specifieke taken oplossen, namelijk het modelleren van informatiecascades en het detecteren van geruchten.

Promotor(en)

  • Prof.dr. M.M. Bonsangue
  • Prof.dr. F. Zhang (UESTC, China)

Proefschriften

Ongeveer een week na de promotie zijn proefschriften van Leidse promovendi digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen (alleen journalisten)

071 - 527 1521
nieuws@leidenuniv.nl 

Algemene informatie

Bureau Pedel
pedel@bb.leidenuniv.nl
071 527 7211

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.