Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Je botten... voor de eeuwigheid?

Datum
dinsdag 1 november 2022
Tijd
Bezoekadres
Stedelijk Gymnasium locatie Athena

Tijdens deze middag laten artsen van het LUMC en een bot-archeologe van Universiteit Leiden zien dat bot leeft.

Tijdens deze middag laten artsen van het LUMC en een bot-archeologe van Universiteit Leiden zien dat bot leeft. Onze botten vernieuwen elke 10 jaar en onze omgeving heeft invloed op onze botten. Uit je botten valt dus heel veel af te lezen. Ondanks dat botten sterk zijn, kunnen ze breken. Hoe we dingen van onze botten kunnen leren en hoe we ze gezond kunnen houden laten dr. Sarah Schrader (osteoarcheoloog), dr. Natasha Appelman-Dijkstra en dr. Liesbeth Winter (internisten LUMC) deze middag graag zien. Een middag waarbij je zelf ook aan de slag kan met je botten.

Meer informatie over dit event.

Meer informatie over dit event

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.