Universiteit Leiden

nl en

Tentoonstelling

Tentoonstelling Imagine Intuition

Datum
vrijdag 14 oktober 2022 - zondag 15 januari 2023
Bezoekadres
Museum De Lakenhal
Oude Singel 32
3112 RA Leiden
Museum De Lakenhal - Tentoonstelling Imagine Intuition
Museum De Lakenhal - Tentoonstelling Imagine Intuition

Intuïtie: iedereen heeft er een idee of gevoel bij. Maar wát is het nu precies? Museum De Lakenhal duikt met de tentoonstelling Imagine Intuition in dit thema. We vroegen een zevental kunstenaars om dit ongrijpbare en toch cruciale begrip te verbeelden. Speciaal voor de tentoonstelling maakten zij installaties die aanzetten tot actie, reactie of juist contemplatie. Ontmoet robots met menselijke eigenschappen, ervaar hoe jouw intuïtieve beweging wordt omgezet in beeld en geluid, dompel je onder in magische rituelen en licht, of focus je op je eigen lichaam en gedachten. Imagine Intuition laat je de veelzijdigheid, de kracht en het mysterie van intuïtie beleven.

Kunst & Wetenschap

Deze tentoonstelling is een bijzondere verstrengeling tussen wetenschappelijk en artistiek onderzoek. Dat is terug te zien in de samenwerking tussen kunstenaars en academici bij de realisatie van nieuwe werken. Tijdens Imagine Intuition onderzoekt Andrea Evers hoe kunstenaars en wetenschappers vandaag de dag denken over intuïtie en dit in hun werk verbeelden.

Deze tentoonstelling organiseert Museum De Lakenhal in het kader van European City of Science Leiden 2022.

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.