Universiteit Leiden

nl en

Lezing

In de wandelgangen van de macht: Hoe lobby het landbouwbeleid beïnvloedt

  • Arco Timmermans
  • Eline Huisman
  • Ariejan Korteweg
  • Daniëlle Hirsch
  • Albert Heller
  • Wytse Sonnema
  • Daan Roovers
Datum
maandag 21 november 2022
Tijd
Bezoekadres
De Rode Hoed
Keizersgracht 102
1015CV Amsterdam

Elke dag wordt de politieke besluitvorming beïnvloedt door het onzichtbare werk van talloze lobbyisten, zowel op Europees, landelijk als lokaal niveau. Dit evenement duikt het Nederlandse lobbylandschap in. Hoe ziet Nederland als lobbyland eruit? Wat zijn hier de normen en waarden en hoe gaat de lobbypraktijk in zijn werk? 

Het evenement zoomt verder in aan de hand van de lobbypraktijken rondom het landbouwbeleid. Zo blijkt uit een artikel in de Volkskrant dat zowel de Rabobank, LTO Nederland en FrieslandCampina tijdens de formatie van Rutte III aanschoven bij formateur Rutte om hun wensen met betrekking tot het landbouwbeleid te bespreken. Aan de andere kant is het onterecht om te denken dat milieuorganisaties niets in de melk te brokkelen hebben, denk bijvoorbeeld aan Urgenda. Tijdens het tweede deel van de avond gaan een journalist, een wetenschapper en ervaringsdeskundigen uit het veld in gesprek over de invloed van lobby op het landbouwbeleid.

De avond wordt afgesloten met een gesprek over de gewenste toekomst van het Nederlandse lobbylandschap, want hoe maken we de lobbypraktijken in Nederland meer inzichtelijk?

Ben je student? Dan krijg je met de kortingscode leidenunivxrodehoed 5 euro korting op je kaartje voor dit evenement. De kortingscode is in te vullen bij 'gebruik kortingscode'.

Meer informatie en registratie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.