Praat mee over de kwaliteit van onderwijs (voertaal Engels)

dinsdag 8 november 2022
Zaal 3.54
Wijnhaven

Dit najaar organiseren SAZ en het ICLON voor de derde keer een aantal universiteitsbrede docentpanelgesprekken over onderwijskwaliteit en docentontwikkeling.

Doel panelgesprekken

Door middel van panelgesprekken met docenten willen we beter zicht krijgen hoe docenten de ontwikkelingen en verbeteringen in het onderwijs ervaren.
Dit jaar richten we ons op de thema’s:
-    Blended onderwijs: wat is je ideale mix, wat heb je nodig om dat goed te doen?
-    Teacher Support desk en docentondersteuning: Hoe ervaren docenten de ondersteuning en support bij het onderwijs?
-    Community en expertise uitwisseling over onderwijs: hoe pak je dat aan?

Waar heb je behoefte aan? Waar moet het over gaan?

We gebruiken de uitkomsten van de gesprekken om het onderwijsbeleid te evalueren en te verbeteren, met name op het gebied van docentontwikkeling en -ondersteuning. De teacher supportdesks in de faculteiten hebben al veel van de suggesties gebruiktHet college van bestuur krijgt een algemene rapportage van de gesprekken.

Verschillende sessies

•    Maandag 7 november van 13.00 tot 15.00 uur, Willem Einthoven gebouw, zaal A2.03 (voertaal Nederlands)
•    Dinsdag 8 november van 13.00 tot 15.00 uur, in Wijnhaven zaal 3.54 (voertaal Engels)
•    Woensdag 16 november 10 tot 12 uur, Willem Einthoven gebouw, zaal A2.03 (voertaal Nederlands)
Als er anderstalige docenten aanwezig zijn, is antwoorden in het Engels altijd mogelijk.

Focus van de gesprekken

Tijdens de panelgesprekken gaan we met een met een groep docenten uit verschillende faculteiten in gesprek over goed onderwijs.
•    Wat heb je nodig om dat goed onderwijs te ontwikkelen en te geven doen?
•    Hoe zie jij het ideale blended onderwijs en hoe kan de universiteit dat ondersteunen.
•    Hoe ervaren docenten de ondersteuning en support bij het onderwijs in het algemeen? Wat gaat er goed en wat kan er beter?
•    Expertise uitwisseling over onderwijs: Uit vorige panelgesprekken komt naar voren dat docenten vooral veel van elkaar leren. Hoe pak je dat aan? Waar heb je behoefte aan? Waar moet het over gaan?
•    Hebben jullie behoefte aan ondersteuning of training op andere terreinen?

Meld je aan

Wil je meedoen aan de panelgesprekken, meld je dan aan. We zoeken deelnemers die onderwijs geven op alle niveaus, maar geen managementtaken hebben.  We zijn ons er zeer van bewust dat er al veel van docenten wordt gevraagd. Dus als het niet lukt, dan begrijpen we dat ook. Aanmelden kan tot en met 31 oktober.