Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium | Seminar

Seminar financieel gedrag

Datum
woensdag 9 november 2022
Tijd
Toelichting
Inloop vanaf 13:00.
Bezoekadres
PLNT (zaal The Launch)
Langegracht 70
2312 NV Leiden

Seminar

Het nemen van weloverwogen financiële beslissingen is van groot belang in onze moderne samenleving, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Op woensdag 9 november organiseert het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag (KCPEG) een Seminar Financieel Gedrag. Het wordt een boeiende middag met presentaties en gesprekken over het bevorderen van gezond financieel gedrag. 

Kom langs in het PLNT in Leiden van 13:00-16:30 uur

Meer informatie en aanmelden

Woensdag 9 november: seminar financieel gedrag

Sprekers & deelnemers panelgesprek

Aisa Amagir deelt de eerste resultaten van een grootschalige kwalitatieve studie onder drie groepen die te maken hebben met een gebrek aan (zeker) werk en/of geld, én belangrijke levensgebeurtenissen: 18 worden, echtscheiding of ziekte.

Shekinah Dare zal ingaan op de relaties tussen enerzijds financiële kennis, psychologische factoren en gezond financieel gedrag en anderzijds financiële tevredenheid en financieel welzijn. 

Ester Iking geeft antwoord op de vraag welke drempels mensen ervaren om hun pensioen te checken. En bespreekt wat we kunnen doen om deze drempels te verlagen.

Olaf Simonse bespreekt een longitudinaal onderzoek waarin hij gekeken heeft naar de rol van financiële stress bij verschillen in mentaal welzijn in Nederland tijdens het eerste halfjaar van Corona.

Minou van der Werf zal het panelgesprek leiden.

Deelname

Deelname aan dit seminar is gratis en is alleen mogelijk op locatie (er wordt geen opname gemaakt). We beginnen met een inloop met een kopje koffie of thee vanaf 13:00. Daarna start het seminar, waarin er tijd en ruimte om na te praten met een drankje. Om 16:30 is het evenement afgelopen.

Aanmelden & meer informatie via KCPEG

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.