Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Specialisatieopleiding Artificial Intelligence, Recht & Ethiek 2022

Datum
donderdag 3 november 2022 - dinsdag 6 december 2022
Bezoekadres
Sterrewacht
Sterrenwachtlaan 11
2311GW Leiden

Over de opleiding
Artificial Intelligence (AI) gaat ons leven de komende jaren drastisch veranderen. We gebruiken het nu al volop, als we online shoppen, onze smartphone raadplegen of Netflix kijken. Of het nu gaat om het stellen van medische diagnoses, gezichtsherkenning, zelfrijdende auto’s, data-analyse of het nemen van beslissingen: AI is overal. Het maakt ons leven gemakkelijker, maar de juridische en ethische kanten worden ook steeds zichtbaarder. Hoe voorkomen we ingebouwde vooroordelen, welke wetgeving geldt voor autonoom handelende robots, is onze privacy gewaarborgd, kan je menselijke waarden en morele codes in algoritmes inbouwen? Gaat AI ook het werk van juristen en andere beroepsgroepen overnemen?
Kortom: werk aan de winkel! Althans: voor degenen die zich op deze toekomst voorbereiden en zich verdiepen in moderne technologie en in de juridische en ethische aspecten van AI en algoritmes. Of u het nu leuk vindt of niet, onze wereld wordt steeds vaker beïnvloed door AI.

De ‘Leergang Artificial Intelligence, Recht en Ethiek’ is opgebouwd uit een Online Basiscursus van 3 middagen en naar keuze minimaal een tot vijf specialisatiecursussen op locatie. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen tijdens de online bijeenkomst. Bekijk de bijeenkomsten na afloop terug op een moment dat het u uitkomt. 

Meer informatie over deze specialisatieopleiding

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.