Universiteit Leiden

nl en

Symposium

Dromen en drijfveren: de wereld vanuit Chinees perspectief

Datum
dinsdag 14 maart 2023
Tijd
Bezoekadres
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
0.03

De rol van China op het wereldtoneel is een veelbesproken onderwerp in Nederland en binnen de internationale politiek. Hoe China haar eigen plek in de wereld ziet blijft een veelal onbesproken onderwerp. Op dit Leidschrift-symposium over de wereld vanuit Chinees perspectief gaan onze sprekers Vincent Chang en Rogier Creemers in gesprek met moderator Frans-Paul van der Putten over de Chinese ‘dromen’, leiderschap, politiekvoering en slaan zij een brug tussen heden en verleden.

Het symposium zal plaatsvinden op dinsdag 14 maart van 19.15 tot 21.30 in het Lipsiusgebouw van de Universiteit Leiden, zaal 0.03. De toegang is gratis en aanmelden niet nodig.

Programma

19:15 - 19:30 Inloop
19:30 - 19:40 Inleiding Frans-Paul van der Putten (voormalig coördinator Clingendael China Centrum en oprichter ChinaGeopolitics
19:40 - 20:10 Lezing Vincent Chang
(Universitair docent bij het Leiden University Institute for Area Studies en
onderzoeker bij het LeidenAsiaCentre): 
Sterke leiders en hun Chinese droom: China’s plek in de wereld volgens Chiang Kai-shek en Xi Jinping
20:10 - 20:30 Pauze
20:30 - 21:00 Lezing Rogier Creemers (Universitair docent Modern Chinese Studies): Ongeziene veranderingen
21:00 - 21:30 Afsluting en debat
~21:30 Einde

Over Leidschrift

Leidschrift is een zelfstandig wetenschappelijk historisch tijdschrift, verbonden aan het Instituut voor Geschiedenis van de Universiteit Leiden. Leidschrift verschijnt driemaal per jaar in de vorm van een bundel met artikelen gegroepeerd rond een thema. De artikelen worden zowel geschreven door gerenommeerde historici als door getalenteerde studenten en beginnende onderzoekers. Hiermee biedt Leidschrift sinds 1984 een podium voor levendige historiografische discussies.

Voor meer informatie over het nieuwe nummer of om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, ga naar de Twitter of Facebook pagina van Leidschrift.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.