Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Individual Attitudes and Perceptions of the Legitimacy of Occupational Pension Plans in Six European Countries

  • Prof.dr. Juan Fernandez
Datum
donderdag 20 april 2023
Tijd
Bezoekadres
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
3.48

Op donderdag 20 april aanstaande organiseert de onderzoeksgroep Politieke Economie (Instituut Bestuurskunde, Universiteit Leiden) een lezing door Prof. Dr. Juan Fernandez (Universidad de Madrid Carlos III) over legitimiteit in Europese pensioenstelsels. Tijdens deze lezing presenteert Prof. Fernandez de resultaten van een grootschalig enquêteonderzoek onder burgers in zes Europese landen, waaronder Nederland. Als onderdeel van deze enquête zijn burgers gevraagd naar hun voorkeuren ten aanzien van pensioencommunicatie, de governance van hun pensioenfonds en de pensioenbeleggingen. Prof. Dr. Kène Henkens (NIDI) en Dr. Ariane Agunsoye (Goldsmiths, University of London) zullen op de onderzoeksresultaten reflecteren. De voertaal van deze bijeenkomst is Engels. 

Het onderzoek van Prof. Fernandez is onderdeel van het DEEPEN-project (Democratic Governance of Occupational Pension Schemes), een internationaal onderzoeksproject aan vier Europese universiteiten. Het DEEPEN-project onderzoekt de governance van aanvullende pensioenregelingen in Denemarken, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Ierland en Spanje. Het onderzoek richt zich op de vraag hoe overheden, toezichthouders en sociale partners kapitaalgedekte pensioenen beheren (inputlegitimiteit) en of deelnemers tevreden zijn met de prestaties van pensioenfondsen (outputlegitimiteit). 

Meer informatie en registratie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.