Universiteit Leiden

nl en

Talkshow

Op (weg) naar de echte slimme stad - event van het LDE Centre for BOLD Cities

Datum
donderdag 22 juni 2023
Tijd
Bezoekadres
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511VA Den Haag

Sinds de toeslagenaffaire is duidelijk dat de inzet van technologie, data en algoritmes door (overheids-)organisaties grote consequenties kan hebben voor het leven van burgers. Toch blijven technologische innovaties en toepassingen een vanzelfsprekendheid, zeker in stedelijke contexten.  

En wordt er niet of nauwelijks publiek en politiek debat gevoerd over de plek van technologie in de stad en de openbare ruimte. Denk maar aan de uitrol van WhatsApp-buurtpreventiegroepen, data-gedreven werken door de gemeente, surveillance-methoden en stedelijke laboratoria. Het zijn praktijken die we in alle steden en gemeenten in Nederland zien, en toch staan technologie en digitalisering niet eens in de top 25 van belangrijkste onderwerpen in de gemiddelde Nederlandse gemeenteraad, het hoogste stedelijke bestuursorgaan.  

Wat kunnen wetenschappers, maatschappelijke organisatie, journalisten, bestuurders en volksvertegenwoordigers samen doen om de impact van digitalisering in de stedelijke omgeving sterker in het publiek en politiek debat te verankeren? Deze vraag willen wij verkennen tijdens onze bijeenkomst 'Op (weg) naar de echte slimme stad' op donderdag 22 juni onder leiding van onze moderator Inge Janse (Algemeen Dagblad) in gesprek gaan. 

Kijk voor het volledige programma en aanmelden op de website van het Centre for Bold Cities.

Dubbelbenoemingen

Na de talkshow worden met dubbelbenoemingen ook nog het belang van inter- en transdisciplinariteit en de samenwerking van de drie universiteiten gevierd. Meer info over de dubbelbenoemingen komt op de website van het Centre for Bold Cities te staan. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.