Universiteit Leiden

nl en

Workshop

Workshop Pre-analyseplan (PAP) voor politiek en beleid

Datum
dinsdag 4 juli 2023
Tijd
Bezoekadres
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
3.56

Een toenemend aantal Leidse wetenschappers gebruikt experimentele methoden om onderwerpen in politiek en beleid te bestuderen. Een uitdaging van experimentele methoden is dat er een aanzienlijke hoeveelheid werk gedaan moet worden voordat gegevens verzameld worden en dat er weinig mogelijkheden zijn om fouten of tekortkomingen te herstellen als een experiment eenmaal in het veld is. Verder zijn er weinig mogelijkheden om feedback te krijgen wanneer dat het belangrijkst is, omdat de meeste conferenties de presentatie van onderzoeksontwerpen afkeuren.  

Om dit probleem te verhelpen, organiseren we een workshop om Leidse onderzoekers de kans te geven hun onderzoeksdesigns te presenteren en er feedback over te krijgen voordat ze in het veld worden gebracht.

Tijdens de laatste workshop van dit academisch jaar geven we een gastcollege door professor Kevin Cope en bespreken we de pre-analyse plannen van twee wetenschappers.

Meer informatie over deze Engelstalige workshop is te vinden op de Engelstalige pagina.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.