Universiteit Leiden

nl en

Cursus | Training

Workshop politieke stijl (geannuleerd)

Datum
vrijdag 13 oktober 2023
Tijd
Bezoekadres
Centrum Den Haag

Altijd willen weten waarom Mark Rutte altijd een appeltje eet en op de fiets naar het werk komt? Of wat Hugo de Jonge zegt met zijn kleurige schoenen?

Leer politici beter begrijpen met behulp van het archetypemodel voor politieke stijl, een wetenschappelijk model dat optredens van politici karakteriseert in zes archetypen. Leer politieke stijlen herkennen en word je bewust van de kracht en valkuilen per archetype. Als je weet hoe dit model werkt begrijp je politiek beter en kun je daar iets mee doen in je eigen politieke en bestuurlijke communicatie.

Workshop Politieke Stijl van bestuurders

Een nieuwe minister, burgemeester, wethouder, bestuurder – hoe ga je ermee om?

Alle bestuurders zijn anders, zelfs al zijn ze van dezelfde partij. Wat kan helpen een bestuurder snel te doorgronden is het archetypemodel van Carola Schoor: zes bestuursstijlen, zes politieke identiteiten. Iedere stijl heeft zijn eigen kracht, maar ook zijn eigen valkuilen. En zeker ook: zijn eigen taal en beelden.  Tijdens deze intervisie leer je hoe het model werkt en ontdek je, in gesprek met Carola Schoor en de andere deelnemers, welke stijl – of stijlen – de bestuurders hebben waar jij mee werkt. En wat je daarmee kunt in je communicatie.

Meer informatie

Deze workshop is geannuleerd en vindt weer plaats in het voorjaar van 2024.

Lees meer over deze workshop!

Meer informatie over de politieke archetypes

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.