Universiteit Leiden

nl en

Studievoorlichting

Ontwikkelingen in privacy- en gegevensbescherming

Datum
donderdag 26 oktober 2023
Toelichting
Online proefcollege: 10:00 - 10:45
Bezoekadres
Online

VPR-A specialisatieopleiding Privacy- en gegevensbeschermingsrecht 2024

Dit online proefcollege geeft een goed beeld wat u kunt verwachten van de opleiding VPR-A specialisatieopleiding Privacy- en gegevensbeschermingsrecht 2024. 

 

Schrijf u nu in voor het online proefcollege!

Volg op donderdag 26 oktober het online proefcollege over ontwikkelingen in privacy- en gegevensbescherming.

Naar het aanmeldformulier

Q&A sessie met de opleidingsmanager Charlotte O’Reilly

Liever uw vragen direct stellen aan een opleidingsmanager? Dat kan! Wij organiseren op woensdagochtend 25 oktober van 10:00 - 12:00 een Q&A sessie. Via het aanmeldformulier kunt u doorgeven dat u interesse heeft en dan nemen wij contact met u op om een belafspraak in te plannen. 

Over de opleiding

Het programma van de opleiding is opgesteld in samenspraak met het bestuur van de Vereniging Privacyrecht Advocaten, de door de Nederlandse Orde van Advocaten erkende specialisatievereniging voor advocaten met aantoonbaar kennis van en ervaring op het gebied van privacy- en gegevensbeschermingsrecht. Voor advocaten is het succesvol afronden van de opleiding een voorwaarde om lid te kunnen worden van deze specialisatievereniging.

Leer in 9 bijeenkomsten over onder andere de volgende onderwerpen:

  • Alle aspecten van het privacy- en gegevensbeschermingsrecht die bekend moeten zijn bij de advocaat of privacyprofessional: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Uitvoeringswet AVG, en ook andere relevante wet- en regelgeving, zoals de regels voor cookies en spam uit de Telecommunicatiewet en de toekomstige e-Privacy Verordening en die voor privacy in de zorg, de WGBO, Wet BIG en de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg (Wabvpz).
  • Gegevensbeschermingseffectbeoordelingen of Data Protection Impact Assessments (DPIA’s), beveiligingseisen en datalekken, inzage- en andere rechten van betrokkenen, verplichtingen van de verwerkingsverantwoordelijke, (internationaal) contracteren, collectieve acties (WAMCA), toezicht en handhaving, internationale gegevensdoorgifte, e-privacy, blockchain, algoritmes en AI, etc.
  • Privacyregelgeving in specifieke sectoren, zoals in de financiële sector (PSD2) en de gezondheidszorg en het sociale domein.

Universiteit Leiden Academy

De Universiteit Leiden Academy brengt het universitair onderwijs voor professionals samen, van korte cursussen tot masteropleidingen. Onze toegewijde docenten bieden u wetenschappelijke kennis en vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de professionele praktijk. Of u nu werkzaam bent in de wetenschap, overheid, zorg, juridische sector of het bedrijfsleven, wij hebben een opleiding die u verder helpt groeien. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.