Universiteit Leiden

nl en

Cursus | Training

Cursus: Geweld in Afhankelijkheidsrelaties

Datum
woensdag 29 november 2023
Tijd
Bezoekadres
Schouwburgstraat
Schouwburgstraat 2
2511 VA Den Haag

Prof. dr. Janine Janssen over geweld in afhankelijkheidsrelaties

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Driedaagse cursus voor practitioners werkzaam in de aanpak van huiselijk geweld en/of eergerelateerd geweld.

Geweld in afhankelijkheidsrelaties is een overkoepelend begrip voor verschillende geweldsvormen zoals partnergeweld, kindermishandeling, ouderenmishandeling en eergerelateerd geweld. Deze geweldsvormen zijn een veelvoorkomend probleem in Nederland en vinden plaats in alle socio-economische lagen van de samenleving.  

In de cursus ‘Geweld in Afhankelijkheidsrelaties’ wordt een overzicht gegeven van recente ontwikkelingen rondom (complexe) geweldsvormen. Deelnemers gaan aan de hand van praktijkvoorbeelden en casuïstiek aan de slag met vragen omtrent het herkennen en duiden van signalen van verschillende vormen van geweld in afhankelijkheidsrelaties en de dilemma’s en uitdagingen in samenwerking. Met elkaar en met experts gaan zij in gesprek over de effectiviteit van hun mogelijke interventies. 

Deelnemers staan onder andere stil bij hoe zij meer systeemgericht kunnen werken en met een lange adem naar complexe problemen kunnen kijken en wat hiervoor nodig is. Ook onderzoeken zij verschillende invalshoeken van organisaties in de aanpak en worden zij uitgedaagd om zich daarin te verplaatsen. Zij bespreken gezamenlijk hoe zij de aanpak verder kunnen brengen. 

Meer informatie & aanmelden

Klik hier

Meer informatie over deze cursus

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.