Universiteit Leiden

nl en

Stadswandeling

Sporen van Poëzie in Leiden

Datum
zondag 19 november 2023
Tijd
Serie
Leidse Wereldwandelingen
Bezoekadres
Oude UB
Rapenburg 70
2311 EZ Leiden

Wie door de straten van Leiden loopt, fietst of rijdt, kan ze niet over het hoofd zien: de ruim 100 muurgedichten die trots op de Leidse muren prijken. Het is een bijzonder project dat in de jaren ‘90 door Stichting TEGEN-BEELD op touw is gezet. Met gedichten in allerlei talen en in een prachtige vormgeving maakt het project heel wat los bij bewoners en bezoekers van Leiden.

In deze rondleiding hebben we een kleine selectie gemaakt uit de gedichten en de unieke verhalen die eraan verbonden zijn. Wij nemen u mee door de stad langs deze gedichten en staan stil bij de verhalen die door de jaren heen zijn ontstaan.

Datum: 19 november 2023, start 14:00
Verzamellocatie: ingang Hortus
Duur: ca 1,5 uur
Taal: Nederlands
Aanmelding: verplicht via dit formulier

*Aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden. Wel is er de mogelijkheid om ter plekke een kleine vrijwillige bijdrage te geven aan de rondleider. 

Deze Leidse wereldwandeling wordt aangeboden door de Faculteit Geesteswetenschappen / Universiteit Leiden in samenwerking met LeidenGlobal 

Liever zelf wandelen?

Het is ook mogelijk om zelf deze wandeling te maken aan de hand van dit downloadbare document.

Letterlijk Leiden

Deze wandeling is onderdeel van Letterlijk Leiden, het internationale Letterenfestival van Leiden. Van 17 november tot 16 december vieren wij de letteren in Leiden met lezingen, boekpresentaties, debat, workshops en meer. Van scholen tot musea tot boekwinkels tot jouw favoriete plekje op de bank; even draaien ze allemaal om boeken. Letterlijk Leiden is een initiatief van Leiden Kennisstad en Cultuurfonds Leiden.

Naar de website van Letterlijk Leiden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.