Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Couperus vandaag:

Datum
zondag 10 december 2023
Tijd
Serie
Salon Couperus
Bezoekadres
Centrale Bibliotheek
Spui 68
Den Haag
Zaal
Podium B

Hertalingen van Van oude menschen en Langs lijnen van geleidelijkheid

Michelle van Dijk MA MEd, schrijver, docent Nederlands
Albert Kroezemann MEd, schrijver, docent Nederlands

Michelle van Dijk en Albert Kroezemann zijn beiden docent Nederlands en maakten hertalingen van romans van Couperus. Daar ontstond ophef over: moeten we Couperus niet in originele tekst lezen? Tijdens deze middag zullen Michelle en Albert een inkijk geven in het proces van hertalen. Ook zullen zij uitgebreid vertellen over de romans Van oude menschen (1906) en Langs lijnen van geleidelijkheid (1900). Michelle zal daarbij extra aandacht besteden aan Couperus’ taalgebruik, en Albert zal ingaan op de reizen naar Indië die Couperus maakte. Zowel Van oude menschen als Langs lijnen van geleidelijkheid gaan onder meer over een thema dat vaker terugkomt in Couperus’ boeken: de (on)vrijheid van de mens. Hoe kijken we daar vandaag de dag tegenaan?

Lees meer en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.