Universiteit Leiden

nl en

Inloopavond

Eenmalig te zien: zeer vroege Afrika-foto's Alexine Tinne

Datum
maandag 26 februari 2024
Tijd
Bezoekadres
Universiteitsbibliotheek
Witte Singel 27
2311 BG Leiden
Zaal
Vossiuszaal

Op maandag 26 februari 2024 is in de Universiteitsbibliotheek Leiden een speciale inloopavond voor iedereen die geïnteresseerd is in de achttien onlangs verworven Afrika-foto's van Alexine Tinne uit 1862. De unieke afdrukken zijn eenmalig voor het publiek te bezichtigen in het bijzijn van conservator fotografie Maartje van den Heuvel, die tekst en uitleg zal geven bij de foto's. 

Ruim 160 jaar geleden was het de Haagse fotopionier en reiziger Alexine Tinne (1835-1869) die het huidige Zuid-Soedan en haar bewoners vastlegde op de gevoelige plaat. Ze behoren tot de aller vroegste foto’s die in het hart van het Afrikaanse continent werden gemaakt.

Aanmelden voor de inloopavond is niet nodig.
Voor vragen kunt u  contact opnemen met aanmelding@library.leidenuniv.nl.

Verwerving zéér vroege Afrika-foto’s van reiziger en fotopionier Alexine Tinne

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.