Universiteit Leiden

nl en

Festival

We are Science Week

Datum
dinsdag 21 mei 2024 - donderdag 23 mei 2024
Bezoekadres
Gorlaeus Gebouw
Einsteinweg 55
2333 CC Leiden

Als faculteit vinden we het belangrijk dat we naast werk en studie ook plezier met elkaar hebben. Grijp daarom tijdens de We are Science Week je kans om mee te doen aan leuke en ontspannende activiteiten op de campus! 

Ontmoetingsplek voor iedereen van FWN 
Het Gorlaeus Gebouw en de binnentuin zijn drie dagen lang het decor van de We are Science Week. De binnentuin wordt omgetoverd tot ontmoetingsplek waar je kunt loungen en spellen kunt spelen, zoals tafeltennis en tafelvoetbal, en waar je op verschillende momenten lekkere snacks en drinken kan halen en Leiden Science merchandise kan kopen. Bij slecht weer verplaatsen we het programma naar binnen. 

Speciaal voor deze week zal het hek van de binnentuin open zijn, om zo de studenten en medewerkers uit het Snellius en Sylvius een short-cut te bieden. 

We zien je daar!

Elke dag kun je even je zinnen verzetten en een van de spellen in de binnentuin spelen met je studiegenoten of collega's.  

De spellen die je in de binnentuin kunt vinden zijn:  

  • Tafeltennis 
  • Tafelvoetbal
  • XL Jenga 
  • Reuze 4 op een rij 

Kom met je studiegenoten of collega's een drankje doen als afsluiter van je dag. De bar in de binnentuin van het Gorlaeus Gebouw is beide dagen open van 17:00 tot 19:00 uur. De bar wordt gerund door De Fusie. Zien we je daar? 

Wil jij ook in zo’n lekkere Leiden Science hoodie rondlopen of water drinken uit een coole Leiden Science waterfles? Koop tijdens de We are Science Week je favoriete item. Onze Leiden Science Pop-up Store vind je in de binnentuin van het Gorlaeus Gebouw en is op maandag en donderdag open van 12:00-14:00 uur. En ben je nog op zoek naar een oud jaarshirt? Dan ben je op 21 en 23 mei ook van harte welkom om gratis een shirt op te halen. 

Zin in een lekker vers gemaakt kopje koffie? Maandag en donderdag kan je tussen 11:00 en 14:00 uur heerlijke gratis americano's, espresso's en cappuccino's bestellen bij een heuse barista in de binnentuin van het Gorlaeus Gebouw. 

Al dat harde werken en studeren vraagt om een moment van ontspanning. Het USC verzorgt deze week daarom twee keer een les Yin Yoga: een rustige vorm van yoga die zorgt voor een betere balans en samenwerking tussen lichaam en geest. Houdingen worden enkele minuten vastgehouden, zodat de spieren kunnen ontspannen. Een fijne lichaamsbeweging voor wie veel zit. Kom op dinsdag van 13:00 tot 13:30 uur en/of donderdag van 08:30 tot 09:00 uur naar de binnentuin. Je hoeft niets mee te nemen. Een speciale sport-outfit is ook niet nodig. Je kan gewoon de kleding aan houden waarin je naar de faculteit bent gekomen.

Van 16:30 tot 18:30 uur verkoopt Henk Patat frieten en snacks (2 euro per stuk) in de binnentuin van het Gorlaeus Gebouw. Doe je mee aan de PubQuiz? Haal dan op tijd iets te eten, zodat je de eerste quizronde niet mist.  

Onder het genot van een drankje neem je het op tegen studenten, medewerkers en alumni in verschillende rondes trivia. Vragen beperken zich niet tot het onderwerp (natuur)wetenschappen, maar kunnen over van alles gaan.  

Meer informatie en inschrijven 

Het hoogste cijfer halen, uitblinken in je vak of een subsidie binnenslepen. We halen graag het maximale uit onszelf, maar dat lukt simpelweg niet altijd. En dat hoeft ook niet. Maar hoe ga je ermee om als iets niet gaat zoals je had gehoopt? In deze workshop (12:00-12:30 uur) vertelt Elly van Laar (student wellbeing officer) hoe je in zulke situaties compassie met jezelf kunt hebben. De workshop is in het Gorlaeus Gebouw, EM.1.09. Je hoeft je hier niet voor in te schrijven. 

Voor de een is werken in het lab de normaalste zaak van de wereld, maar voor een hoop medewerkers en studenten van onze faculteit is dat niet het geval. Ben je benieuwd wat er allemaal in het lab gebeurt? Loop tussen 12:00 en 14:00 uur binnen bij een van onderstaande locaties!

Labruimte Contactpersoon Rondleiding door
DE.0 Apparatenzaal Charlotte Woerde Hassan Javed (XPS, DE.0.18), Vlad Virchenko (UHV, DE.0.02)
EE.2 Green Team Anneloes Blok Anneloes + Green Team
FW.0 NMR Karthick Sai Sankar Gupta Karthick + Maria
FW.0 Meethal Tjerk Oosterkamp Volgt z.s.m.

 

UHV (DE.0.02)
In the Ultra Hugh Vacuum lab,
visitors will be introduced to various Ultra High Vacuum (UHV) systems used for fundamental studies in catalysis and surface science, as well as the instrumentation utilized, such as Low Energy Electron Diffraction (LEED), Auger Electron Spectroscopy (AES), Temperature Programmed Desorption (TPD) and Reflection Adsorption Infra-Red Spectroscopy (RAIRS).

XPS (DE0.18)
In the electrochemical/XPS lab, the visitors will see various electrochemical setups as well as online gas Chromatography and high-pressure electrochemistry cell. In the XPS lab, they will be introduced to the electrochemical near ambient pressure XPS setup capable of doing in-situ electrochemical spectroscopy.

3, 25, 17. Bingo! Kom naar De Fusie en wie weet sleep jij de hoofdprijs in de wacht: een zomerabonnement van het USC t.w.v. 62,50 euro! Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke prijzen te winnen. En als je bingo hebt, schreeuw dan niet te hard; je hebt je stem nog nodig voor de karaoke na afloop!

Ga terug in de tijd en stap in de wondere wereld van Albert Einstein! Weet jij samen met jouw teamleden binnen 15 minuten uit de werkkamer van één van ’s werelds bekendste wetenschappers te ontsnappen? Schrijf je team (met maximaal zes leden) snel in, want vol = vol!

Inschrijven doe je via deze link.

Altijd al willen Super Mario Karten op een heel groot scherm? Dat kan! Maak op donderdag 23 mei tussen 17:00 en 19:00 uur een pitstop in het atrium bij de video wall om jouw racekunsten te meten met de rest van de faculteit. 

Zin in een zoete lunch? Kom samen met je collega's of studiegenoten (gratis) poffertjes eten in de binnentuin van het Gorlaeus Gebouw tussen 12:00 - 14:00 uur. 

Ook dit jaar is RINO er weer bij! Met vloeibare stikstof maken deze studenten de lekkerste ijsjes. Donderdag 23 mei van 12:00 - 14:00 uur vind je hen in de tuin van de het Gorlaeus gebouw.  
Op = op! 

Hoe overwin je writer's block? Hoe zorg je voor de juiste head space? Hoe moet je omgaan met feedback van je prof? Hoe kan je beter worden in schrijven? Als je een scriptie of afstudeerrapport aan het schrijven bent, kan je tegen heel veel dingen aanlopen. Het beste wat je dan kan doen, is hulp vragen. Loop tussen 12:00 en 14:00 uur eens langs bij de schrijfcoaches om te horen hoe zij jou kunnen helpen.  

Hou tijdens de We Are Science Week onze Instagram in de gaten. In de stories posten we het dagprogramma en geven we je een inkijkje bij alle activiteiten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.