Universiteit Leiden

nl en

Serie

Leidse Wereldwandelingen

Leiden is een stad waar wereldculturen samenkomen en waar je stille getuigen vindt van belangrijke historische gebeurtenissen. Met de wandelreeks Leidse Wereldwandelingen kom je nog meer te weten over de stad Leiden, over de vele talen, culturen die hier bestudeerd worden en over de historische voetstappen die er zijn gezet. De Leidse wereldwandelingen worden aangeboden door de Faculteit Geesteswetenschappen / Universiteit Leiden in samenwerking met LeidenGlobal en Leiden2022.

In Leiden leer je de wereld kennen, met deze wandelingen die zijn ontstaan uit een samenwerking tussen de Faculteit Geesteswetenschappen, LeidenGlobal, het Afrika Studiecentrum en het Koninklijk Nederlands Instituut voor Taal-, Land en Volkenkunde in samenwerking met Leiden2022 

De wandelingen worden diverse keren aangeboden als rondleiding, maar kunnen ook zelfstandig gewandeld worden aan de hand van een downloadbare wandelroute met uitleg.

Op deze pagina staan alle rondleidingen die in het Nederlands worden gegeven: voor de Engelstalige rondleidingen, ga naar de Engelstalige pagina van de Leidse Wereldwandelingen.

Wandelroutes

Liever zelfstandig de routes wandelen? Download dan hieronder de wandelroutes met uitleg in PDF-formaat.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.