Universiteit Leiden

nl en

Vertrouwenspersonen

Loopt u aan tegen een probleem op de werkvloer? Ervaart uw ongewenst gedrag? Wilt u een schending van de wetenschappelijke integriteit melden? Of heeft u last van psychische klachten bijvoorbeeld als promovendus? Voor al deze zaken kunt u terecht bij een van de vertrouwenspersonen van de universiteit.

De vertrouwenspersoon is beschikbaar voor iedereen die bij de universiteit werkt. De vertrouwenspersoon kan u adviseren en ondersteunen bij het traject dat uw volgt. De vertrouwenspersoon bewaart absolute geheimhouding. Elke vertrouwenspersoon kan u op weg helpen, waar nodig verwijzen ze u door naar de meest geschikte persoon voor uw vraag. Er zijn verschillende soorten vertrouwenspersonen:

Medewerkers kunnen in hun arbeidsrelatie met de universiteit vragen of problemen hebben. Als het niet lukt om die in overleg met uw leidinggevende op te lossen kunt u terecht bij de vertrouwenspersoon personeelsaangelegenheden.

Als u ongewenst gedrag, zoals seksuele intimidatie, agressie, geweld of discriminatie ondervindt, kunt u terecht bij de vertrouwenspersoon ongewenst gedrag.

Het kan gebeuren dat u - als promovendus - vragen wilt bespreken met iemand anders dan uw promotor of begeleider. Bijvoorbeeld als u tijdens uw promotie last krijgt van psychische klachten of tegen andere problemen aanloopt. U kunt in zo'n geval terecht bij een vertrouwenspersoon of de bedrijfsarts. De bedrijfsarts kan u als promovendus eventueel doorverwijzen naar een psycholoog.

De vertrouwenspersoon wetenschappelijke integriteit is uw eerste aanspreekpunt als u een vermoeden heeft dat de Nederlandse Gedragscode Wetenschappelijke Integriteit wordt geschonden.

De vertrouwenspersoon misstanden houdt zich bezig met medewerkers en studenten die maatschappelijke misstanden aan de kaak willen stellen. 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie