Universiteit Leiden

nl en

Vertrouwelijk advies van een vertrouwenspersonen

Loop je tegen problemen aan en kan je dat niet bespreken met je leidinggevende? Dan kan je terecht bij een van de vertrouwenspersonen van de universiteit. Wacht niet te lang met het vragen van advies.

De vertrouwenspersoon is beschikbaar voor iedereen die bij de universiteit werkt. Ze geven je graag advies bij problemen en, waar nodig, verwijzen ze je door naar de meest geschikte persoon voor je vraag. De vertrouwenspersoon is aan een strikte geheimhoudingsplicht gebonden.

Er zijn verschillende soorten vertrouwenspersonen:

Medewerkers kunnen in hun arbeidsrelatie met de universiteit vragen of problemen hebben. Als het niet lukt om die in overleg met je leidinggevende op te lossen kun je terecht bij de vertrouwenspersoon personeelsaangelegenheden.

Als je ongewenst gedrag, zoals seksuele intimidatie, agressie, geweld of discriminatie ondervindt, kun je terecht bij de vertrouwenspersoon ongewenst gedrag.

Het kan gebeuren dat je - als promovendus - vragen wilt bespreken met iemand anders dan je promotor of begeleider. Bijvoorbeeld als je tijdens je promotie last krijgt van psychische klachten of tegen andere problemen aanloopt. Je kunt in zo'n geval terecht bij een vertrouwenspersoon of de bedrijfsarts. Wil je liever praten met psycholoog? Dan kan de bedrijfsarts je doorverwijzen.

De vertrouwenspersoon wetenschappelijke integriteit is je eerste aanspreekpunt als je een vermoeden hebt dat de Nederlandse Gedragscode Wetenschappelijke Integriteit wordt geschonden.

De vertrouwenspersoon misstanden houdt zich bezig met medewerkers en studenten die maatschappelijke misstanden aan de kaak willen stellen. 

Je kunt bij een misstand denken aan:

  • Wetsovertredingen
  • Een dreigend gevaar voor de volksgezondheid
  • Een dreigend gevaar voor de veiligheid van personen
  • Een dreigend gevaar voor de aantasting van het milieu
  • Er is of dreigt gevaar voor het goed functioneren van de organisatie als gevolg van onbehoorlijk handelen of nalaten
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.