Universiteit Leiden

nl en

Alumniservices

Alumni van de Universiteit Leiden kunnen gebruik maken van verschillende diensten van de universiteit: ULCN, loopbaanbegeleiding, het mentornetwerk en het Jonge Alumni Netwerk.

Loopbaanbegeleiding

Tot één jaar na hun afstuderen kunnen alumni direct terecht bij de Career Service voor loopbaanbegeleiding. Een gesprek met een van de loopbaanadviseurs is gratis. Voor de workshops betalen alumni het studententarief. Tot zes maanden na afstuderen kunnen alumni van de faculteiten Geesteswetenschappen en Rechtsgeleerdheid terecht bij hun eigen faculteit. Hierna kunnen ze (tot een jaar na afstuderen) een afspraak maken bij de Career Service.

Mentornetwerk

De Universiteit Leiden bereidt studenten graag goed voor op de arbeidsmarkt en helpt jonge alumni op weg aan het begin van hun loopbaan. Om hen te helpen met de vragen die ze hebben en de keuzes waar ze voor komen te staan, zetten we graag de kennis en ervaring van Leidse alumni in. Hiervoor is een online mentornetwerk opgezet. Via dit netwerk komen studenten en net-afgestudeerden in contact met ervaren Leiden alumni en benaderen ze hen eenvoudig voor advies. Leidse alumni kunnen zich beschikbaar stellen als mentor. Kijk voor meer informatie op de alumniwebsite van de Universiteit Leiden.

Jonge Alumni Netwerk

Het Jonge Alumni Netwerk is gericht op alumni tot en met 35 jaar. Netwerken, loopbaan en persoonlijke ontwikkeling staan centraal bij het netwerk. Het Jonge Alumni Netwerk biedt jonge alumni de gelegenheid om met elkaar in contact te komen, ervaringen uit te wisselen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en actief aan de slag te gaan met hun carrière.

Het programma van het Jonge Alumni Netwerk wordt georganiseerd door een vrijwilligersbestuur. Zij worden hierbij ondersteund door de afdeling Alumnirelaties en Fondsenwerving. Kijk voor meer informatie op de alumniwebsite van de Universiteit Leiden.

ULCN-account

Alumni die zijn afgestudeerd na 31 augustus 2006, kunnen gebruik blijven maken van hun ULCN-account. Zestig dagen na het afstuderen wordt het studentaccount automatisch omgezet naar een alumnusaccount. Hierdoor blijven onder andere de Universitaire Bibliotheken Leiden toegankelijk voor alumni, kunnen ze terecht op werkplekken van de universiteit en kunnen ze binnen de Universiteit Leiden gebruikmaken van de wifi-faciliteiten. Diensten zoals Surfspot en Brightspace zijn niet toegankelijk met een alumnusaccount. Meer informatie over alumniservices vind je op de alumniwebsite van de Universiteit Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.