Universiteit Leiden

nl en

Communicatiemiddelen

De afdeling Alumnirelaties en Fondsenwerving heeft verschillende off- en online communicatiemiddelen voor alumni. Alumni worden benaderd met het magazine Leidraad, de digitale nieuwsbrief Alumni Nieuws en de alumni website. De universiteit onderhoudt daarnaast enkele social media accounts speciaal voor alumni.

Leidraad

Alumnimagazine Leidraad verschijnt drie keer per jaar en wordt gratis verstuurd naar ongeveer 70.000 alumni van de Universiteit Leiden. Leidraad wordt in het Nederlands uitgegeven en standaard naar Nederlands sprekende alumni verstuurd. Niet-Nederlandstalige almumni die het magazine graag ontvangen, kunnen mailen naar: wijziging@alumni.leidenuniv.nlAfmelden voor Leidraad kan eveneens via wijziging@alumni.leidenuniv.nl.

De inhoud van Leidraad wordt bepaald tijdens de redactievergadering. Aan de redactievergadering nemens ook de faculteiten deel. Daarnaast kunnen alle faculteiten via hun communicatieafdelingen input leveren voor de rubriek ‘Signalen’. Voor meer informatie over of voor suggesties voor Leidraad, neem contact op met Wendy Persson.

Alumni Nieuws

Elke derde donderdag van de maand - met uitzondering van augustus - ontvangen ruim 40.000 geabonneerde alumni de digitale nieuwsbrief Alumni Nieuws. Naast een interview met een alumnus en het belangrijkste nieuws vanuit de afdeling, bevat deze nieuwsbrief ook een overzicht van de best gelezen nieuwsitems van de universiteit en een agenda met activiteiten voor alumni. 

Per faculteit geven de alumnicoördinatoren door of er nieuwsberichten of agenda-items voor alumni zijn voor de nieuwsbrief. De redactie van het Alumni Nieuws maakt een selectie op basis van relevantie en diversiteit. Voor meer informatie over Alumni Nieuws kun je contact opnemen met het Alumnibureau.

Website en social media

De alumniwebsite biedt alle relevante informatie voor alumni. De agenda van de alumniwebsite wordt automatisch gevuld met items die als alumni-activiteit zijn gemarkeerd. Dit zijn activiteiten die specifiek voor alumni worden georganiseerd. 

Houd contact door ons te volgen op onze social media:

Voor vragen over de website of social media voor alumni kun je contact opnemen met het Alumnibureau.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.