Universiteit Leiden

nl en

Diversiteit

Interactieve lezing 'Brown Eyes Blue Eyes'

In deze interactieve lezing krijgen mensen met bruine ogen een voorkeursbehandeling en worden ze gezien als leiders, en mensen met blauwe ogen als minderheidsgroep. Door te leren door ervaring, wisselen van perspectief en confrontatie, word je je bewust van de mechanismen die discriminatie in stand houden en je eigen rol daarin.

Doelgroep
Docent
Leidinggevende
Ondersteunend personeel
Onderzoeker
Docent
Seyda Buurman-Kutsal
Werkvorm
Lezing

Methode

De Brown Eyes, Blue Eyes-lezing is een experiment in discriminatie. Het experiment zal deelnemers helpen hun eigen perspectieven op invloed en macht binnen democratische systemen te begrijpen en daarop te reflecteren. Op basis van deze inzichten gaan zij vervolgens de dialoog aan. In de microkosmos die tijdens het experiment ontstaat, krijgen deelnemers de kans om een dieper begrip te krijgen van de systemische aard van onderdrukking en de impact die het heeft op onze relaties met anderen en onszelf. Deelnemers gaan in op het perspectief van moed in een veranderende politieke wereld en ervaren dit op emotioneel niveau.

Werkbelasting en aantal deelnemers

  • Interactieve lezing van twee uur voor 30 tot 50 deelnemers.

  • Of: training op maat voor 12 deelnemers (sessies van drie tot vier uur).

De opleidingsprogramma's van het Diversity Office zijn gericht op het bevorderen van goed gedrag en het stimuleren van dialoog en constructieve communicatie binnen teams en eenheden en tussen collega's met vergelijkbare functies. Alle managers, leerstoelen of directeuren die geïnteresseerd zijn in deelname aan deze programma's, kunnen een e-mail sturen naar diversiteittraining@bb.leidenuniv.nl om de mogelijkheden te bespreken. Informatie over de kosten is op aanvraag verkrijgbaar. De trainingsprogramma's vinden plaats op een tijdstip dat het beste uitkomt voor de unit.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.