Universiteit Leiden

nl en

Didactiek

Workshop inzet videoclips Academische Vaardigheden bij colleges

Doelgroep
Docent
Werkvorm
Workshop

Het Academisch Talencentrum/Expertisecentrum Academische Vaardigheden (ATC/EAV) heeft 17 videoclips gemaakt om vakinhoudelijke docenten te ondersteunen bij het geven van academische vaardigheden aan Nederlandstalige eerstejaarsstudenten. Het videomateriaal dient, in combinatie met de bijbehorende collegeactiviteiten, ter overbrugging tussen het niveau van de vaardigheden aangeleerd op de middelbare school en het niveau dat verwacht wordt bij universitaire opleidingen.

De video’s zijn ingedeeld in modules over diverse aspecten van academische vaardigheden met suggesties voor verwerkingsopdrachten en verdiepende activiteiten tijdens de colleges. Het doel is dat deze modules geïntegreerd worden in de inhoudelijke vakken in het curriculum. Een bijbehorende handleiding dient ter ondersteuning van de integratie van de modules in de leerlijn van de colleges. Er zijn video’s over studievaardigheden, onderzoeksvaardigheden, schrijfvaardigheden en presenteren.

Er zal een workshop gegeven worden voor docenten die de videoclips willen inzetten bij hun colleges op de volgende data in Lipsius 1.13:

  • Dinsdag 5 juli, 12.30-13.30u
  • Maandag 29 aug, 12.30-13.30u

Aanmelden kan via deze link. De deadline voor inschrijven is 28 juni voor de sessie van 5 juli en 22 augustus voor de sessie van 29 augustus.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.