Universiteit Leiden

nl en

Didactiek

Blended learning

Ga in deze training op zoek naar de juiste 'blend' voor je eigen lespraktijk.

Doelgroep
Docent
Docent
Anthea Aerts  (Onderwijskundig adviseur)

Je onderwijs 'blenden' betekent niet dat je je cursus digitaliseert of dat je studenten 'geeft wat ze willen'. Je onderwijs 'blenden' betekent dat elke leeractiviteit, zowel thuis als op de campus, de leerervaring van de studenten verbetert in lijn met je (leer)doelen en beoordelingsmethode(s).

In deze training ga je op zoek naar de juiste 'blend' voor je eigen lespraktijk. Je kunt je richten op één les of op een volledig vak die je op een zinvolle en aantrekkelijke manier gaat (her)ontwerpen. 

Dit is een nascholingscursus. Deze cursus wordt in het Engels aangeboden in Den Haag. 

Programma

Deze trainingsmodule bestaat uit twee sessies van twee uur en een (optioneel) individueel adviesgesprek.

In de eerste sessie bespreken we de verschillende opties die er zijn voor het blenden van je onderwijs en starten we met een eerste ontwerp. Tussen de twee sessies werk je aan je ontwerp en heb je een optie voor een individueel overleg met de trainer over je (her)ontwerp. In de laatste bijeenkomst pitch je je blended ontwerp, ontvang je (peer)feedback en bespreek je mogelijke uitdagingen en oplossingen.

Leerdoelen

  • De principes van een blended learning-model toepassen op je eigen lespraktijk.
  • Het principe van cognitieve overbelasting uitleggen en hoe dit principe van toepassing is op een blended ontwerp.
  • Het kunnen noemen van strategieën om studenten te betrekken bij het leerproces tijdens de activiteiten op afstand in de context van het blended design.
  • De gelicentieerde digitale tools noemen die beschikbaar zijn binnen de Universiteit Leiden en die kunnen aansluiten bij je leerdoelen en je blended design kunnen verrijken.

Studielast

2 uur opdracht + 2 uur sessies + 1 uur advies (optioneel).

Kosten

Voor medewerkers van de FGGA is deze cursus gratis. Voor overige medewerkers van de Universiteit Leiden/LUMC en docenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam en TU Delft geldt het lagere tarief (€125), voor overige deelnemers het hogere tarief (€175).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.