Universiteit Leiden

nl en

Leiderschap

Masterclass Leadership: Shakespeare & Retorica

Om communicatie helder en effectief te maken is bewustwording en oefening noodzakelijk. Maar hoe werkt dat en hoe kan u dat zelf realiseren? Daarover gaat deze Masterclass.

Werkvorm
Training
Taal
Nederlands

U zult tijdens de Masterclass ervaren dat zowel verbale als non- verbale signalen, die we uitzenden vaak ‘vervuild’ zijn. Er zit ruis op de lijn, de ruis van de tics, de verdedigingsmechanismen die we onszelf hebben aangeleerd om ons te beschermen, de verlegenheid, de angst.

Daarbij in eerste instantie geen oefening aan de hand van uw dagelijkse praktijk maar aan de hand van passages uit beroemde toneelstukken. De technieken en inzichten uit het toneelvak worden ingezet om vaardiger, rustiger, meer ontspannen en meer zelfverzekerd, en dus effectiever om te gaan in communicatie met anderen. De kunst van het spreken stellen we in deze Masterclass centraal, de retorica, met behulp van beroemde monologen uit het oeuvre van onder meer William Shakespeare.

Door u in de gedachtegang  van deze grote redenaars te verplaatsen, zult u merken hoe groot de slagkracht en overtuiging van woorden kan zijn. Tijdens de Masterclass passen we deze slagkracht en overtuigingskracht toe in uw eigen manier van communiceren. Hierdoor zult u verandering merken tijdens toespraken, het voorzitten van vergaderingen en het geven van presentaties. Het bereiken van het delicate evenwicht tussen afstand en betrokkenheid, de sleutel ligt dan binnen handbereik. Een belangrijk element daarbij is ruimte geven en ruimte nemen. En dan ….heeft u uw “publiek” veroverd!

Docent
Deze Masterclass wordt gegeven door Jappe Claes, reeds 45 jaar professioneel acteur, regisseur en coach.  

Doelgroep
• Leidinggevenden, senior-beleidsmedewerkers, (gemeente) raadsleden en (politiek) adviseurs: ervaren professionals die de kracht kennen van het juiste woord en in situaties komen waarin de juiste toon het verschil maakt.

Leerdoelen
• Gericht inzetten van eigen slagkracht
• Bewust worden van uw overtuigingskracht
• Het verwerven van een groter communicatievermogen waardoor u de potentie van uw eigen presentatie versterkt

Praktisch 
Kleine groep en persoonlijke aanpak, aantal deelnemers maximaal 8 personen.
In totaal 6 bijeenkomsten van 2,5 uur aan het einde van de dag incl. versnapering (16.00-18.30).

Klik hier om je in te schrijven. 

Vragen? Neem contact op met de programmaleider.


Voor al uw vragen over de masterclass kunt u contact opnemen met het Centre for Professional Learning 070 800 9504.

Met specifieke vragen over de inhoud en doelgroep van de leergang kunt u contact opnemen met drs. Nikol Hopman, programmaleider namens het CPL.

E:  n.hopman@fgga.leidenuniv.nl
M: 06 2168 9263

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.